Marchers meninger

Tanker om tilværelsen, som den ser ud fra et nordjysk fiskerhus

Kære DF-venner. Tag dog ansvar. Bed jeres parti om at samle deres nosser op fra gulvet

Kære Facebook-venner [og alle andre venner], som har stemt på DF.

Jeg har ikke noget problem med, at I har stemt, som I har stemt – på trods af, at jeg aldrig kunne finde på at sætte krydset det samme sted, som I har gjort. Men jeg får i den grad et problem med jer, hvis I accepterer, at jeres parti render fra sit ansvar, stikker halen mellem benene og endnu en gang vælger at lade andre om at finde løsninger på de udfordringer, vores samfund har. Hvis I accepterer, at de endnu en gang bare vælger at stå ude på sidelinjen og kræve, kræve, kræve.

Hvorfor er denne mand ikke kongelig undersøger?

Hvorfor er denne mand ikke kongelig undersøger?

Og det er lige præcis det, DF nu er i færd med at gøre – og har lagt an til at gøre lige siden valgresultatet stod klart. Lad være med at komme med undskyldningen, at det er, fordi de ikke kan få deres krav opfyldt. Intet parti får alle sine krav opfyldt i en regeringsdannelse, og det ved Thulesen-Dahl, Søren Espersen, Morten Messerschmidt og de andre garvede DF’ere ganske udmærket.

Som Danmarks næststørste parti har man simpelthen en forpligtelse til at påtage sig et ansvar. Men det vil DF ikke. Hvis de havde villet, havde det ikke været Lars Løkke, men Kristian Thulesen-Dahl, som i dag var kongelig undersøger og stod med opgaven at danne en funktionsdygtig regering.

Men det er tydeligvis for besværligt for DF’erne, og det er der ikke nok stemmer i. Se bare på, hvordan det er gået Fremskrittspartiet i Norge.

Men det er simpelthen for slapt. Og hvis I accepterer, at jeres parti kører den ansvarsforflygtigende linje, SÅ får jeg svært ved at respektere jer. Jeg kan blive rødglødende rasende over ansvarsforflygtigelse, og det ved jeg i øvrigt, at flere af jer også bliver.

Så kræv dog noget af jeres parti. Sig til dem, at de skal se at få samlet deres nosser op fra gulvet og påtage sig det ansvar, som med mere end hver femte danske stemme påhviler dem.

For så vil jeg fortsat respektere jer – og muligvis også dem.

(PS til mine kulturradikale venner i Kbh og omegn: Ja, jeg har venner både på Facebook og IRL, som stemmer DF. I skulle tage og prøve det. Det gør mig faktisk ingen skade. Snarere tværtimod).

 

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/tulle-truer-loekke-vi-kan-ikke-gaa-i-regering-nu/5623160

Single Post Navigation

2 thoughts on “Kære DF-venner. Tag dog ansvar. Bed jeres parti om at samle deres nosser op fra gulvet

 1. Anne on said:

  Kære Anette, lige det sidste afsnit kunne du med fordel have udeladt. Folk i den “hændervridende elitære hovedstad” – herunder mig – kender skam også ordentlige folk, der stemmer DF. Så hvad er det, du synes, vi skal prøve? KAnne

  • Kære Anne,

   Jamen, hvis du omgås folk, som stemmer DF, så er det jo ikke noget, du behøver at prøve – for du ved godt, at de også er ordentlige mennesker.

   Men når jeg ser på mit Facebook-feed de seneste otte dage, så er der godt nok mange, som ikke har haft den oplevelse, og som hellere vil flytte til Sverige eller Timbuktu end være sammen med en DF’er. Det gør mig harm – især fordi mange af dem er journalister, som burde kende alle dele af verden og samfundet.

   De ville nok have godt af at prøve at udvide bekendtskabskredsen til andre end folk, som er mage til dem selv.

   Det var bare det, jeg mente.

   Bedste hilsener
   Anette

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: