Marchers meninger

Tanker om tilværelsen, som den ser ud fra et nordjysk fiskerhus

Foredrag og kurser

Kommer til efteråret 2014:

Foreningen til Forældrenes Beskyttelse

Fuld amning i mindst seks måneder. Opskrifter på boller til de mindste med 17 forskellige ingredienser og anbefalede menuforslag med frikadeller, råkostsalat, kartoffelbåde og laks i ovn. Boligreportager fra børneværelser med designermøbler og ‘vintage’ legetøj på rad og række. Ingen smartphones på legepladsen. Formaninger om, at computerspil, skældud, ikke-økologisk saftevand og kemikalier i solcremen kan skade dit barn.

ffb09aSkæve blikke og himmelvendte øjne i køen i supermarkedet, når du giver efter for barnets krav om at få et stykke chokolade. Vildt fremmede, som uopfordret fortæller dig, hvordan du skal håndtere situationen, når ungen har kastet sig ned på gaden og skriger i arrigskab.

Du skal næsten være superman og superwoman for at leve op til de krav og forventninger, som moderne forældre i dag står overfor. Og du skal samtidig være forberedt på, at alle har en mening om, hvordan du opdrager dit barn – eller særligt hvordan du IKKE opdrager dit barn.

Men er det efterhånden blevet en umulig opgave at nå dertil, hvor man må kalde sig en god forælder og et vellykket menneske? Hvordan får vi skruet kravene og forventningerne – og vores egne ambitioner – ned på et plan, hvor ingen risikerer at gå ned med stress? Og er det egentlig ikke på tide, at vi gør det – både for vores egen skyld, for vores børn og for samfundet som helhed.

Kontakt Anette på anettemarcher@mail.dk, hvis du/I vil være med til at skabe debat om krav og forventninger til moderne forældre – og finde løsninger på udfordringerne.

——————————————————————————————————–

Når helvedet kommer med storken

De første 15 måneder af Anette Marchers liv som mor var et mareridt.

PIXCroppedKort efter at hendes søn blev født i april 2008, fik hun en fødselsdepression og kunne ikke overskue tilværelsen som mor. Hun kunne ikke klare de daglige gøremål, brød sig ikke om at være sammen med sit barn og reagerede voldsomt, når nogen forsøgte at hjælpe hende.

Igen og igen overvejede Anette at bortadoptere sin søn. To gange var hun tæt på at begå selvmord.

Men Anette kæmpede sig ud af mareridtet og blev til sidst den mor, hun hele tiden havde ønsket at være. I dag holder hun foredrag om sine oplevelser under fødselsdepressionen og de tanker, hun siden har gjort sig om den moderne moderrolle.

Lidt fakta: Det skønnes at op mod hver fjerde nybagte mor får en fødselsdepression eller anden efterfødselskrise. Det er mere end 15.000 danske kvinder hvert år. Rigtig mange af dem bliver aldrig opdaget af social- eller sundhedssystemet og får derfor ikke den hjælp eller behandling, de har brug for.

Eksperter mener, at antallet af kvinder med fødselsdepressioner er stigende.

Kontakt Anette på anettemarcher@mail.dk, hvis du/I vil høre historien.

——————————————————————————————————–

Oplysninger om andre foredrag og kurser følger snarest.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: