Marchers meninger

Tanker om tilværelsen, som den ser ud fra et nordjysk fiskerhus

Fede (sommer)tider

I går begyndte de fede tider her i huset. Sådan helt bogstaveligt. Fra nu af og syv-otte uger frem må jeg og sønnike spise alt det grillet oksekød, tandsmør og – ikke mindst – flødeis og hindbærsnitter, som vi overhovedet har lyst til. Vi må også drikke kakaomælk eller australsk rosévin hver aften, hvis vi kunne tænke sig det. Eller gufle en hel bakke røde, søde, sukkerholdige jordbær inden aftensmaden.

Mad01EditVi må med andre ord nyde det gastronomiske liv for fuld udblæsning og ude at skele det mindste til kostråd, ernæringseksperter og gode madvaner. Overhovedet. For det er sommer, og den har vi her i landet så begrædeligt lidt af, at det på min matrikel nærmest er en pligt at nyde livet i ekstra høj grad i de få uger, hvor varmen og de lyse nætter velsigner os med deres tilstedeværelse.

Jo jo, jeg regner bestemt med at tage et kilo eller to på de næste par måneder. Det gør jeg helt automatisk hver sommer. Fordi jeg hvert år lader sundhedsråd og slankeambitioner drukne i gammeldags isvafler og god Chardonnay i en periode, der nogenlunde svarer til skolernes sommerferie. Sådan noget gør man jo ikke ustraffet af ssin badevægt.

Og netop derfor lægger jeg vægt på at gøre det med god samvittighed. For det er en helt afgørende del af sommer-set-up’et, at jeg give mig selv lov til at skeje ud.

Det er ikke, fordi det er nemt. Jeg slås jo også stadig med ikke bare de sidste, men med stort set alle de graviditetskilo, jeg tog på for seks-syv år siden. Jeg har begyndende rygerlunger, og appelsinhuden på lårene er nærmest groet fast. Min krop er generelt i forfald, men det er altså ikke lige nu, jeg skal tænke på alt det. At jeg skal strenge mig an og gøre en indsats for at strømline min krop.

Det, jeg skal gøre lige nu – hvor livet på grund af sommeren i forvejen er lidt lettere – er at nyde det fuldt, fuldt, fuldt, FULDT ud. Og det vil sige uden at tænke på, at jeg får forhøjet kolesteroltal af rødt oksekød, appelsinhud af hvidt brød, mavefedt af softice og skrumpelever af Somersby cider. Fordi det er nu, jeg skal have fyldt strøm på de genopladelige batterier. Og de skal holde længe, så jo højere op over middelmærket forsyningen når, jo bedre.

Når sommeren er forbi, venter jo den lange, koncentrerede og seriøse vintersæson med hverdag og buldermørke. Så skal jeg nok holde øje med indtaget af kalorier og flerumættede fedtsyrer – og alt mulig andet – hos både mig og sønnike. For så orker jeg det, fordi jeg har brugt sommeren til at lade op. Og så kan ernæringseksperterne komme med alle de indvendinger og formaninger, de har lyst til. Det vil ikke ændre min sommerlivsnydelse.

I øvrigt tror jeg, at vi alle har godt af at slippe kontrollen og give os hen til nydelsen og sensualiteten en gang imellem. Jeg tror også, at vi glemmer det, og at vi kan have svært ved at gøre det i hverdagen.  Men vi får det kun bedre af at gøre det alligevel en gang imellem – uanset hvad ernæringseksperterne og badevægten siger. Jeg gør det fra nu af, og til skoleferien slutter i uge 33.

Håber, at I får en rigtig god og nydelsesfuld sommer alle sammen. Nu cykler sønnike og jeg ned på havnen og får en isvaffel. 🙂

 

Single Post Navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: